5 предимства на Saw Palmetto
21
Feb
0
My way Blog Home
5 предимства на Saw Palmetto

5 предимства на Saw Palmetto

1. Лекува доброкачествена хипертрофия на простатата
Най-често срещаната форма на уголемена простата е доброкачествена простатна хиперплазия (БХП). Простатната жлеза може да се възпали или уголеми с напредването на възрастта. Така простатата компресира уретрата и затруднява уринирането, което води до инфекции на пикочния мехур или камъни в пикочния мехур. БХП може да бъде причинена от различни обстоятелства, включително хормонални промени, влошаване на работата на кръвоносните съдове и недостиг на цинк.

2. Намалява риска от рак на простатата
Saw palmetto действа като инхибитор на 5-алфа редуктазата (DHT) - забавя превръщането на тестостерона в DHT чрез блокиране на ензима и предотвратява образуването му. Според изследванията DHT е отговорен за уголемяването на простатата, което може да е причина за рак на простатата.

3. Помага при косопад
Saw palmetto е средство срещу загуба на коса, защото поддържа балансирани нива на тестостерон. С напредването на възрастта, тестостеронът намалява и се превръща в 5-алфа редуктаза (DHT). Причината за загуба на коса се дължи на чувствителността на космените фоликули към DHT, който е мъжки андрогенен хормон, причиняващ свиване на фоликулите.

4. Запазва нивата на тестостерон
Тъй като Saw palmetto инхибира превръщането на тестостерона в DHT, тялото запазва нормалните нива на тестостерон и увеличава сексуалността.

Leave your comment